Stille Omgang

Regio Haarlem en Kennemerland Zuid

TEKST VOOR PAROCHIEBLAD

De onderstaande tekst kan in uw parochieblad geplaatst worden:

Stille Omgang 20 maart 2021

De Stille Omgang in Amsterdam wordt dit jaar alleen digitaal gehouden in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 maart.

Logo Stille Omgang

Alleen digitaal

Het Gezelschap van de Stille Omgang zal de Stille Omgang alleen digitaal organiseren. We zullen dan ook om niet in groepen naar Amsterdam reizen. Er kunnen, als de regels het dan toelaten, straks op eigen initiatief deelnemers de route lopen, maar zonder onze supervisie en organisatie. Dus geen toiletwagens, geen leiders langs de route en geen openstelling van de Lutherse Kerk.

Het Gezelschap van de Stille Omgang zal een speciale mis organiseren in Amsterdam die digitaal te volgen is. U krijgt hier te zijner tijd een nader bericht over met een link naar het YouTube-kanaal. Er wordt ook een digitale Stille Omgang gefilmd, die na de mis wordt uitgezonden op hetzelfde kanaal.

Het moge duidelijk zijn dat we ongelooflijk bedroefd zijn dat we dit jaar wederom moeten breken met de eeuwenlange traditie van pelgrimage van grote groepen naar Amsterdam. We beloven echter dat in de nacht, binnen de mogelijkheden, individuen of paren de route in gebed zullen lopen. Zo houden we de traditie in ere. Voor u hopen we middels de digitale ontmoeting toch een saamhorigheid en verbondenheid te kunnen creëren die gevoeld zal worden. We ontmoeten elkaar in gebed en in de wetenschap dat we via de eucharistie met elkaar door Christus verbonden zijn.

Dit jaar zullen wij geen normale Stille Omgang met de bus, kerk en koor etc organiseren. Hopelijk kunnen we de Stille Omgang volgend jaar in 2022 dan op een “normale wijze” organiseren.